Sportvoedingsadvies

Lisette van Loosdrecht is diëtiste en diabeteseducator . Naast sportvoedingsadvies kan je bij haar ook terecht voor vermageringsdiëtetiek, diabetes, FODMaP-dieet.

Zowel bij wedstrijdsporters als bij sporten op recreatief niveau is een gezonde en gevarieerde voeding belangrijk om fit, energiek en gezond te blijven. De juiste voeding draagt bij om goede sportprestaties neer te zetten. Een voeding aangepast aan de sportactiviteiten en het trainingsschema helpt ook om een goed gewicht en een goede lichaamssamenstelling te bereiken en te handhaven. Een ideale lichaamssamenstelling is noodzakelijk voor succesvolle sportprestaties en een goede gezondheid.

Dé sportvoeding bestaat niet. De juiste voeding is afhankelijk van de duur en de intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en uiteraard de persoonlijke doelstellingen. Daarom is sportvoedingsadvies en de begeleiding steeds een individueel plan op maat, afgestemd op de persoonlijke situatie van de sporter.

Intakegesprek (60 minuten)

Het eerste consult is een kennismakings- en intakegesprek. Eventuele medische problemen zoals diabetes, voedingsintolerantie worden besproken. Naast de persoonlijke doelstellingen is het belangrijk inzicht te krijgen in de trainingsintensiteit, mogelijke klachten tijdens het sporten en de huidige eetgewoonten. Het eventuele gebruik van sportvoeding en supplementen wordt besproken.

Vervolgens worden parameters als lengte, gewicht en eventuele lichaamssamenstelling (DXA scan) in kaart gebracht. Deze scan kan gebeuren voorafgaand aan je eerste consultatie.

Aan het einde van de eerste consultatie wordt een trainings-en eetdagboek meegegeven dat ingevuld wordt gedurende één week. Op basis van dit dagboek wordt een persoonlijk sportvoedingsadvies opgesteld.

Voedingsadvies (60 minuten)

Tijdens de tweede consultatie wordt het rapport met het persoonlijk sportvoedingsadvies besproken. Hierin wordt de berekening van uw energieverbruik en energieopname verwerkt . Voedingsschema’s, concrete tips en recepten behoren ook tot dit voedingsadvies.

Opvolgconsultaties

Tijdens een opvolgconsultatie wordt het voedingsschema geëvalueerd en zo nodig bijgestuurd. Dan worden ook het gewicht en lichaamssamenstelling opnieuw bepaald om een correct beeld te krijgen van de huidige toestand. Verder kan advies gegeven worden rond herstel na sporten dmv correcte voeding, de ideale voeding rond wedstrijden en het belang van de juiste vochtbalans.

Prijzen

Intakegesprek + tweede consultatie ( voedingsadvies) : 180 euro Dit is inclusief uitgebreid verslag en jaarabonnement online sportkookboek
Opvolgconsultaties
30 min : 30 euro
45 min : 40 euro
60 min : 50 euro
Aanpassing aan opgesteld voedingsschema of extra voedingsschema:
50 euro (excl. consultatiekosten)

Duurtijd

Intakegesprek: 60 min
Voedingsadvies: 60 min
Opvolgconsultaties: duur afhankelijk van de hulpvraag

Klik hier om een afspraak te maken

Wat heb je nodig?

  • Informatie over trainingsschema’s

  • Informatie over supplementen en sportvoeding die reeds gebruikt worden

  • Indien van toepassing informatie rond reeds gevolgde diëten

Wat krijg je mee?

  • Een gedetailleerde rapportage, met uitgebreide voedingsanalyse, een concreet advies en voedingsschema’s

  • Jaarabonnement op online sportvoedingskookboek

Vraag inlichtingen of maak een afspraak

Lisette van Loosdrecht

Lisette van Loosdrecht

(Sport)diëtiste en diabetseducator
Contact   Maak een afspraak