Sportmedische keuring

In ons centrum is het mogelijk om je officieel sportmedisch te laten keuren door onze erkende keuringsartsen. Ook duikers kunnen techt bij onze Internationaal erkende duikerarts. Deze keuring is bedoeld om na te gaan of sporters een verhoogd risico hebben op plotse dood. Deze preventieve keuring gebeurt aan de hand van een vragenlijst, lichamelijk onderzoek en ECG in rust. Deze sportmedische keuring wordt aangeraden vanaf de leeftijd van 14 jaar.

De sportmedische keuring wordt verplicht door de overheid en federaties van volgende bonden : KBWB Koninklijke Belgische Wielerbond WBV Wielerbond Vlaanderen VMBB Vlaamse Motorrijdersbond van België NELOS Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en –Sport Vlaamse Duathlon-en Triatlonliga Gymfed Vlaamse Rugby Bond ( indien ouder dan 40) Vlaamse Bergsport Federatie ( voor nieuwe leden)

Vanaf 35 jaar dient echter meer uitgebreid onderzoek te gebeuren en wordt een uitgebreid cardiologisch onderzoek aanbevolen. Onze erkende keuringsartsen zijn dr. John Roosen (sportcardioloog en erkend duikerarts) en dr . Glenn Van Crombrugge.

Intakegesprek

Een sportmedische keuring begint met een intakegesprek waarbij de medische voorgeschiedenis en de sportactiviteiten van de sporter worden besproken. De vragenlijst wordt besproken.

ECG

Er wordt een ECG in rust afgenomen. Indien hier een afwijking wordt vastgesteld, wordt een uitgebreider cardiologisch onderzoek gedaan.

Prijzen

70 euro

Duurtijd

Een sportmedische keuring duurt 20 min

Klik hier om een afspraak te maken

Wat heb je nodig?

  • De ingevulde vragenlijst die je kan vinden op www.sportkeuring.be indien je die nog niet hebt doorgestuurd naar je keuringsarst : Dr Roosen John of Dr Van Crombrugghe Glenn . Bij voorkeur gelieve deze voor je consultatie in te vullen en door te mailen. Dit kan via de artsenlijst aan het einde van de vragenlijst.

  • Indien van toepassing een attest van je sportclub

Wat krijg je mee?

  • Je attest

Vraag inlichtingen of maak een afspraak

Dr. John Roosen

Dr. John Roosen

Cardioloog-sportarts
Contact   Maak een afspraak

Dr. Kris Van Crombrugge

Dr. Kris Van Crombrugge

Orthopedisch chirurg- sportletsels
Contact   Maak een afspraak

Dr. Glenn Van Crombrugge

Dr. Glenn Van Crombrugge

Sportarts
Contact   Maak een afspraak