Locomotorische screening

Sporten is gezond! Het is echter zo dat in bepaalde situaties het risico op blessures ontstaat. Preventie en indien nodig behandeling van deze problemen is dan noodzakelijk om de blessure te genezen en verdere problemen te voorkomen. Sportarts Dr Glenn Van Crombrugge neemt deze screening op zich.

Intakegesprek

Tijdens de anamnese krijgt de arts een beeld van de situatie en wordt het eventuele probleem in kaart gebracht. Welke sport beoefent de patiƫnt? Is de blessure plots ontstaan of is het een probleem dat reeds langer aanwezig is?

Preventie

Hiervoor wordt een musculoskeletale screening gedaan met het professioneel spartanova systeem. Aan de hand van een algemeen en sportspecifiek lichamelijk onderzoek en mede op basis van eventuele blessures in de voorgeschiedenis, wordt een individueel risicoprofiel opgesteld. Dit heeft tot doel om sportletsels te voorkomen om zo de prestaties van de sporter te optimaliseren.

Behandeling

Indien er sprake is van een blessure kan behandeling nodig zijn. Dit kan onder de vorm van specifieke oefeningen of een doorverwijzing naar Dr Kris Van Crombrugghe , onze orthopedist.