Kinesitherapie

Manuele Therapie & sportkinesitherapie

Heb je een aanslepende sportblessure die je mateloos ergert? Je rug of nekklacht baart je zorgen? Wens je een second opinion omtrent een eerder gestelde diagnose of behandeling?

Onze behandelingen zijn gebasseerd op de gangbare wetenschappelijke literatuur en gestuurd vanuit best clinical practice.

Sportkinesitherapie

Sportkiné richt zich op het verbeteren van het menselijk bewegen, al dan niet na een stoornis. Aan de hand van actieve oefentherapie gaan we functionele of sportspecifieke bewegingen trachten te optimaliseren.

Manuele therapie

Manuele therapie is een internatinaal erkende specialisatie die functiestoornissen thv houdings en bewegingsapparaat gaat onderzoeken en behandelen. Hierbij maken we gebruik van osteo-articulaire technieken (onder de vorm van mobilisaties en manipulaties) evenals myofasciale soft tissue technieken.? Blessurepreventieve Biomechanische screening.
- Primaire screening (doketer Glenn Van Crombrugge)
- Secundair bewegingsanalyse (Koen Volkaerts) op doorverwijzing van arts, opvolging en retraining weak links

Consultatie Manuele Therapie / sportkinesitherapie

Intakegesprek

Tijdens de eerste behandeling wordt een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt uitgevoerd om de klachten grondig te kunnen kaderen en gericht te gaan onderzoeken. Zo trachten we een inzicht te krijgen in de ernst en ontstaansmechanismen van de klacht. Welke factoren provoceren de klacht? Wat is oorzaak of wat is gevolg?

Onderzoek

Aansluitend wordt een gericht kinesitherapeutisch onderzoek uitvoeren om onze hypothese kracht bij te zetten. Dit onder de vorm van specifieke bewegingstesten en specifieke provocatietesten. Zo kunnen we onze bevindingen grondig reflecteren en prioriteiten kaderen op korte en lange termijn.

Prijzen

Terugbetaling volgens RIZIV criteria

Duurtijd

Een eerste consult duur 1u en omvat anamnese en klinisch onderzoek
Vervolgbehandelingen duren doorgaans 30min

Klik hier om een afspraak te maken

Wat heb je nodig?

  • Bij voorkeur breng je een voorschrift van huisarts of specialist mee. Na afloop van de behandelingen krijg je een getuigschrift mee waarmee je terugbetaling van de mutualiteit krijgt.

  • Het is het raadzaam om bijkomende onderzoeken (medische beeldvorming, biomechanische analyses, lichaamssamenstelling, …) mee te brengen.

Vraag inlichtingen of maak een afspraak

Koen Volckaerts

Koen Volckaerts

Sportkinesitherapeut
Contact   Maak een afspraak