Inspanningstest

Een inspanningstest is een test op de fiets of op de loopband waarbij je huidige conditionele toestand en hartslagzones in kaart worden gebracht.

Tijdens deze test wordt je hartritme via ECG monitoring geregistreerd en worden lactaatwaarden alsook je VO2max gemeten. Aan de hand van de resultaten ervan kan een volledig gepersonaliseerd trainingsschema opgesteld worden.

Intakegesprek

Via een persoonlijk kenningsmakingsgesprek trachten we een zo volledig mogelijk profiel op te maken van de sporter. Eventuele medische problemen worden bevraagd.

Er wordt gepolst naar de sportieve activiteiten en de persoonlijke doelstellingen. De sterke en minder sterke kanten worden bekeken alsook de beschikbare trainingstijd.

Inspanningstest

Je werkt een maximale inspanningstest af op de fiets of op de loopband. Tijdens deze test neemt de intensiteit trapsgewijs toe tot uitputting. Je hartslag en bloeddruk worden continu gevolgd en je hartritme wordt via ECG monitoring geregistreerd. Daarnaast worden kleine bloedstalen genomen via een prikje in je oorlel om de lactaat- of melkzuurconcentratie in je bloed te meten. Tot slot wordt op het einde van de test de maximale zuurstofopname ( VO2max) bepaald.

Bespreking van de resultaten

Na de test worden de resultaten uitgebreid besproken. Zo krijg je informatie over je trainingszones, je maximale zuurstofopname en je sterke en zwakke punten. Verder krijg je op basis van deze resultaten nuttige trainingstips.

Prijzen

160 euro

Duurtijd

Ongeveer 2 uren

Klik hier om een afspraak te maken

Wat heb je nodig?

  • Ben je 35 jaar of ouder ; een attest van je huisarts of cardioloog dat je deze inspanningstest mag afleggen. Het is ook mogelijk om je inspanningstest bij ons te combineren met voorafgaandelijk een onderzoek bij één van onze sportcardiologen.

  • Indien beschikbaar; relevante informatie over je trainingszones en /of resultaten van een vorige inspanningstest.

  • Indien een inspanningstest op de loopband: loopschoenen ( graag proper)

  • Indien een inspanningstest op de fiets : fiets en fietsschoenen ( graag proper) Het medical sportlab stelt ook eigen fietsen ter beschikking indien de sporter dit wenst.

  • Sportkledij

  • Handdoek

  • Douchegerief

Wat krijg je mee?

  • Gedetailleerd verslag van je testresultaten

  • Nuttige tips en tricks

Vraag inlichtingen of maak een afspraak

Olivia Dieusaert

Olivia Dieusaert

Cardioverpleegkundige
Contact   Maak een afspraak