Sportadvies en trainingsbegeleiding

Zou je graag meer bewegen/sporten, maar weet je niet hoe hieraan te beginnen of heb je reeds een actieve levensstijl en zou je je graag voorbereiden op een sportieve uitdaging?

Bij Medical sportlab kan je terecht voor een trainingsprogramma op maat. Dergelijk programma helpt zowel bij het integreren van de trainingen in je dagelijkse leven als bij het verbeteren van je sportprestaties.

Intakegesprek

Via een persoonlijk kenningsmakingsgesprek trachten we een zo volledig mogelijk profiel op te maken van de sporter. Eventuele medische problemen worden bevraagd. Er wordt gepolst naar de sportieve activiteiten en de persoonlijke doelstellingen. Ook de sterke en minder sterke kanten worden bekeken en de beschikbare trainingstijd.

Opmaak trainingsprogramma

Op basis van de verworven informatie uit het intakegesprek wordt in samenspraak met de sporter een trainingsprogramma op maat opgemaakt. Het programma wordt ingeladen in een online trainingssysteem en je persoonlijke account wordt aangemaakt. Zo kan je onmiddellijk aan de slag. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en doelstellingen , kan je een keuze maken uit drie formules.

1. Basic: Dit programma biedt je een individueel trainingsprogramma voor 1 maand. Deze formule is geschikt om beginnende sporters te begeleiden naar een meer actieve levensstijl of te helpen tijdens hun voorbereiding naar een sportieve uitdaging.

2. Experienced: Dit programma voorziet je van een trainingsprogramma op maat voor 3 maanden. Na elke maand wordt de voorbije trainingsperiode overlopen en wordt het programma voor de volgende periode zo nodig bijgestuurd. Experienced trainingsbegeleiding is geschikt voor de sporter die efficiënter wil trainen.

3. Elite: Bij elite trainingsbegeleiding worden je testresultaten en dagelijkse feedback heel nauwgezet opgevolgd. Trainingsprogramma’s ( voor een periode van 3 maanden) worden wekelijks bijgestuurd, rekening houdend met de effectief uitgevoerde trainingen. Deze formule is geschikt voor de gedreven sporter die het maximum uit hun capaciteiten willen halen.

Prijzen

Basic: 40 euro per maand

Experienced : 75 euro per maand

Elite: op aanvraag

Duurtijd

60 tot 90 min

Klik hier om een afspraak te maken

Wat heb je nodig?

  • Relevante informatie over je sportief en medisch verleden

  • Bij voorkeur: informatie over je trainingszones. Bij medical sportlab kan je ook terecht voor een inspanningstest als objectieve maat voor je sportief niveau en je trainingszones. Je kan deze test combineren met trainingsadvies

Wat krijg je mee?

  • Gedetailleerd trainingsprogramma op maat

Vraag inlichtingen of maak een afspraak

Olivia Dieusaert

Olivia Dieusaert

Cardioverpleegkundige
Contact   Maak een afspraak